Begin met het maken van de banketbakkersroom, doe dit bij voorkeur een avond van te voren, zodat hij kan opstijven in de koelkast. Meng de eidooiers samen met de suiker en de vanillesuiker door elkaar. Als je een vanillestokje hebt, schraap je de inhoud er uit en leg je het stokje erbij. Deze verwijder je als hij klaar is.
Voeg vervolgens de bloem door en mix dit met een garde net zolang totdat de bloem volledig is opgenomen. Verwarm een pan met hierin de melk, zodra de melk kookt, voeg je de melk beetje bij beetje toe aan het eimengsel terwijl je goed blijft roeren. Dit is heel belangrijk, anders heb je kans op roerei.
Als je alle melk hebt toegevoegd, kun je het weer terug in de pan gieten. Breng dit weer aan de kook en blijf goed doorroeren totdat de room de dikte van vla heeft. Giet dit in een grote schaal en dek dit af met afdekfolie. Laat dit vervolgens volledig afkoelen, de banketbakkersroom stijft nog op terwijl deze in de koelkast staat.
Als de banketbakkersroom is afgekoeld, kun je deze nog even loskloppen zodat het een egaal mengsel wordt. De banketbakkersroom vanuit dit recept is misschien iets te veel, overgebleven banketbakkersroom kun je 5 dagen in de koelkast bewaren (wel afgedekt).