Ga terug
Romige bospaddenstoelensoep

Romige Bospaddenstoelensoep

Heerlijke bospaddenstoelensoep. Soep is altijd goed, voor de lunch of met een broodje tijdens het diner, maar ook als voorgerecht, het kan gewoon altijd! Deze heerlijke vullende bospaddenstoelensoep is gemaakt met een paddenstoelen mix en is heel makkelijk te maken!
Bereidingstijd 19 minuten
Totale tijd 19 minuten
Gang Soep, Voorgerecht
Porties 6 kommen

Equipment

  • Grote soeppan

Ingrediënten
  

  • 475 gram paddenstoelen*
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tabletten groente bouillon
  • 800 ml heet water
  • 200 ml kookroom
  • 50 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 2 takjes tijm
  • Peper en Zout
  • Eventueel: maizena

Instructies
 

  • Was de champignons en snijd deze in kleine stukjes. Kook ondertussen water en meng dit met de twee bouillonblokjes. Zet alle andere ingrediënten klaar.
  • Verwarm een grote (kook) pan en verwarm 10 gram van de boter. Pers de knoflookteentjes en fruit deze. Voeg dan alle champignons toe en bak deze 2/3 minuten. Voeg de rest van de boter en de bloem toe. Blijf goed roeren totdat de bloem is opgelost. Voeg vervolgens de bouillon toe en blijf goed roeren.
  • Voeg als laatste de kookroom en de tijm toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Als de soep aan de dunne kant is, kun je wat maizena toevoegen. Let op: niet te veel, anders heb je een kans dat het zo dik wordt als een saus. Begin met een eetlepel en roer dit eerst goed door zodat het wordt opgenomen.

Notities

*  Voor deze soep heb ik de volgende mix aan paddenstoelen gebruikt: 125 gram kastanje champignons, 125 gram gewone champignons. 75 gram oesterzwammen, 75 gram Shiitake en 75 gram Chantarellen.
Trefwoord Tomatensoep, champignonsoep, bospaddenstoelensoep