Ga terug
Tomaten mascarpone soep

Tomaten mascarpone soep

Heerlijke romige tomaten mascarponesoep kan altijd! Voor de lunch, een voorgerecht of een hoofdgerecht!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4 porties

Equipment

  • Grote soeppan
  • Staafmixer

Ingrediƫnten
  

  • 750 gram tomaten
  • 1 bouillonblokje
  • 750 ml heet water
  • 125 gram mascarpone + extra schepje per kom
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 15 gram basilicum
  • 15 gram maizena
  • 2 eetlepels water
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Snij de tomaten in partjes en zet even apart. Verwarm de soeppan en doe de olie in de pan. Pers de knoflook en fruit deze in de pan aan tot hij glazig is.
  • Voeg vervolgens de tomaten toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de basilicum en paprikapoeder toe.
  • Los het bouillonblokje op in het hete water en voeg dit toe aan de soep. Laat dit voor ongeveer 10 minuten doorkoken. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer.
  • Los in een bakje de maizena op in twee eetlepels water en voeg dit toe aan de soep. Roer goed door, je zult zien dat de soep dikker wordt.
  • Voeg vervolgens de mascarpone toe en roer totdat deze is opgenomen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Serveer met een extra schepje mascarpone per kom.
Trefwoord Tomatensoep, Soep, Voorgerecht, Hoofdgerecht