Ga terug
aardbeienslofjes

Aardbeienslofjes

Aardbeientaartjes gemaakt van een sloffenbodem met amandelspijs, banketbakkersroom en aardbeien met slagroom.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 8 stuks

Ingrediƫnten
  

Sloffenbodem

  • 90 gram boter op kamertemperatuur
  • Kwart losgeklopt ei
  • Snufje zout
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 140 gram bloem
  • 2 gram bakpoeder
  • 125 gram amandelspijs
  • Half losgeklopt ei

Banketbakkersroom

  • 65 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eidooiers
  • 35 gram bloem
  • 350 ml melk

Topping

  • 250 ml slagroom
  • 400 gram Aardbeien
  • 2 eetlepels suiker

Instructies
 

  • Sloffenbodems: Mix een kwart van een losgeklopt ei met de suiker, boter en zout. Zorg dat het een glad mengsel wordt. Vervolgens kun je de bloem en de bakpoeder toevoegen. Kneed dit vervolgens tot een stevig deeg. Als het een stevig deeg is, verpak het deeg dan in een stuk vershoudfolie. Bewaar dit minimaal een uur in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit. Steek vervolgens met de bakringen de rondjes uit en leg op een bakplaat.
  • Klop het amandelspijs los met het halve ei. Verdeel dit over de sloffenbodems die je net hebt uitgestoken. Let op: bak ze in de bakringen, anders loopt de bodem uit! Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de bodems 20-25 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens volledig afkoelen. Haal de ringen er af als de bodems nog warm zijn.
  • Banketbakkersroom: Meng de eidooiers samen met de suiker en de vanillesuiker door elkaar. Voeg vervolgens de bloem door en mix dit met een garde net zolang totdat de bloem volledig is opgenomen.
  • Verwarm een pan met hierin de melk, zodra de melk kookt, voeg je de melk beetje bij beetje toe aan het eimengsel terwijl je goed blijft roeren. Dit is heel belangrijk, anders heb je kans op roerei. Als je alle melk hebt toegevoegd, kun je het weer terug in de pan gieten. Breng dit weer aan de kook en blijf goed doorroeren totdat de room de dikte van vla heeft.
  • Giet dit in een grote schaal en dek dit af met afdekfolie. Laat dit vervolgens volledig afkoelen, de banketbakkersroom stijft nog op terwijl deze in de koelkast staat.
  • Als de banketbakkersroom is afgekoeld, kun je deze nog even loskloppen zodat het een egaal mengsel wordt. Verdeel dit vervolgens met een spuitzak over de afgekoelde sloffenbodems.
  • Topping: Klop de slagroom samen met 2 eetlepels suikers stijf. Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Leg deze over de banketbakkersroom heen.
  • Spuit een toef slagroom tussen de aardbeien in. Heb je niet genoeg aardbeien zoals ik (oeps), spuit dan de hele slof vol met een laagje slagroom en versier met sprinkels.
Trefwoord Sloffentaart, Aardbeien, Aardbeienslof