Ga terug
Stroopwafel cake

Stroopwafel cake

Stroopwafel cake, een heerlijke oud-Hollandse cake met typisch Nederlandse Stroopwafels
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 1 cake

Equipment

  • Cakevorm

Ingrediƫnten
  

Voor de Cake

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 3 stroopwafels

Voor de Frosting

  • 175 gram roomkaas
  • 50 gram karamel fudge
  • 2 eetlepels melk
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 stroopwafels

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 175 graden (heteluchtoven 160 graden). Mix allereerst de boter samen met de suiker en het vanillesuiker tot een romig mengsel.
  • Voeg hier een voor een de eieren aan toe. Mix totdat het ei is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
  • Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel en het snufje zout toe. Mix dit vervolgens tot een romig cakebeslag. Verkruimel de stroopwafels en roer deze door het cakebeslag heen. Vet de cakevorm in of bedek hem met bakpapier en giet het cakebeslag hier in.
  • Bak de cake voor 60-70 minuten totdat deze goudbruin en gaar is.
  • Laat voor de frosting allereerst de fudge smelten in de melk. Zet een pannetje op het vuur met de melk er in. Zorg dat je en klein pannetje hebt.
  • Zodra de melk is verwarmd, voeg je de fudge toe en roer dit goed door (let op, het kan snel aanbranden). Laat dit vervolgens weer even afkoelen.
  • Roer de roomkaas los en voeg het fudge mengsel hier aan toe. Voeg vervolgens de poedersuiker toe en roer dit goed door. Doordat je de poedersuiker toevoegt, wordt het mengsel wat dikker. Voeg eventueel nog wat meer poedersuiker toe indien nodig.
  • Breek de stroopwafels in stukjes en roer dit door de frosting heen. Verdeel dit over de bovenkant van de cake en laat dit een uurtje in de koelkast staan, zodat de frosting weer wat harder kan worden.