Snij de roomboter in stukjes en doe deze in een steelpannetje. Verwarm de boter vervolgens totdat deze volledig is gesmolten. Voeg deze vervolgens samen met de suiker en mix dit totdat je een glad geheel krijgt. Laat het heel even afkoelen voordat je de eieren toevoegt.
Voeg de eieren één voor één toe terwijl je mixt als het ene ei is opgenomen, voeg je de andere toe. Voeg hierna de vanille toe en mix een paar minuten op de hoogste stand. Zeef vervolgens de bloem en het zout en voeg dit toe.
Mix wederom op hoge snelheid totdat alle bloem is opgenomen. Breek de witte chocolade in kleine stukjes en meng dit door het beslag heen.
Roer de roomkaas los en voeg hier 50 gram suiker en een ei aan toe voor de cheesecake laag. Roer dit goed door tot een romig mengsel.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Stort hier vervolgens de helft van het beslag in. Giet hier vervolgens het roomkaas mengsel over. Verdeel dit over de eerste laag van het blondiebeslag. Verdeel vervolgens de rest van het blondiebeslag hier overheen. Zorg dat dit alles van de cheesecakelaag bedekt.
Mix in een bakje de suiker samen met de kaneel. Verdeel dit over de bovenste laag van het beslag.
Bak de blondie voor ongeveer 35-40 minuten. Als hij uit de oven komt, dan is de buitenkant wel hard, maar de binnenkant zal nog wat zacht zijn. Dit klopt, hij moet nog even uitharden. Het ruikt heel lekker, maar laat hem echt afkoelen!