De lange vingers kun je kopen of eenvoudig zelf maken via dit recept. Zorg dat je deze afgekoeld klaar hebt liggen voordat je de tiramisu gaat opbouwen. Ga vervolgens aan de slag met de meringue. Klop de eiwitten samen met 60 gram suiker stijf, je moet de kom op zijn kop kunnen houden. Zeef hier vervolgens de poedersuiker en de maizena doorheen. Spatel dit voorzichtig door het beslag heen, je wilt niet dat al de lucht er weer uit wordt geroerd, maar zorg wel dat al het eiwit en de poedersuiker samen een geheel is geworden.
Je kunt ervoor kiezen om een deel van de meringue te kleuren met kleurstof. Ik heb zelf een deel rood gemaakt en een deel wit gelaten.
Leg een bakplaat met bakpapier klaar en doe de meringue in een spuitzak met spuitmondje. Spuit toeven op de bakplaat en laat deze voor 1 uur drogen op 100 graden in de oven. Ze koelen vrij snel af, dus je kunt ze als ze klaar zijn, snel verwerken in de tiramisu.
Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een pan (zonder boter) en laat dit afkoelen.
Snij de aardbeien in plakjes en mix dit samen met de vanillesuiker en 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat dit ongeveer een kwartiertje intrekken in de koelkast.
Vervolgens kun je de tiramisu gaan opbouwen: doe de overgebleven sinaasappelsap in een bakje en dompel de lange vingers hier in. Leg deze op de bodem van het glas.
Schep hier 2 grote scheppen skyr op, vervolgens een schep aardbeien en verkruimel een meringue schuimpje erbovenop. Herhaal dit totdat het glaasje vol is, eindig met aardbeien.
Giet het overgebleven sinaasappelsap (waar je de lange vingers in gedoopt hebt) in het glas bovenop de aardbeien. Bedek de bovenkant met amandelschaafsel.
Van 2 schuimpjes heb ik nog een soort parapluutje gemaakt voor bovenop als versiering.