Ga terug
paashaas cupcakes

Paashaas cupcakes

Pasen staat voor de deur! En hoe kun je pasen nou leuker beginnen dan met paashaas cupcakes? Je maakt ze eenvoudig!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Dessert
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

Cupcakes

  • 70 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 1,5 ei
  • 100 gr bloem
  • 5 gr bakpoeder
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 40 ml. melk
  • 10 gr cacao

Botercrème

  • 80 gr eiwit
  • 160 gr kristalsuiker
  • 240 gr roomboter
  • 1 tl citroensap of vanille extract
  • 50 gr kokosrasp
  • 10 marshmallows
  • Roze eetbare glitters

Instructies
 

Cupcakes

  • Mix de eieren samen met het zout en de suiker/vanillesuiker voor 5 minuten op de hoogste stand. Op deze manier klop je lucht in de eieren. Het mengsel zal langzaamaan verkleuren en lichtgeel/wit worden.
  • Voeg vervolgens de melk en zonnebloemolie toe en als laatste de bloem, de cacao, het zout en de bakpoeder. Mix dit goed door elkaar totdat je een mooi egaal mengsel hebt. Het mengsel is wat dunner ten opzichte dat wat je misschien gewend bent, maar dit klopt!
  • Verdeel de cupcake vormpjes in het bakblik (kan ook zonder, maar met heb je meestal het mooiste resultaat). Vul alle vormpjes voor ongeveer 2/3e met beslag.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.

Botercrème

  • Doe de suiker en het eiwit in een hitte bestendigde kom en verwarm dit tot de suiker is opgelost. Dit kun je even testen door wat tussen je vingers te nemen. Voel je geen suiker meer? Dan is het opgelost!
  • Klop het eiwit nu stijf met een mixer. Dit duurt ongeveer 10 minuten en het eiwit mag niet uit de kom vallen als je het op zijn kop houdt.
  • Voeg dan stukje voor stukje de boter toe en mix tot je een mooie botercrème hebt. Als laatste voeg je of het citroensap of de vanille extract toe.
  • Doe de botercreme in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcake. Dip dit in de kokosrasp
  • Knip een marshmallow diagonaal door en dip de plakkende kant in de roze glitter.
  • Steek deze in de botercreme en laat even opstijven.
Trefwoord Cupcakes, Pasen, Botercreme