Haal de aardbeien uit de diepvries en laat op temperatuur komen.
Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Mix de boter met de koekkruimels en verdeel dit op de bodem van de springvorm. Druk aan met een lepel (of je handen) en zet dit in de koelkast terwijl je de cheesecake laag maakt.
Doe de roomkaas in een kom en roer deze los. Dit voorkomt dat je straks klontjes in je beslag krijgt.
Voeg dan de suiker en de zure room toe en meng dit goed door de roomkaas heen.
Voeg vervolgens de eieren per stuk toe, tussendoor meng je het beslag tot alles is opgenomen.
Rasp dan een citroen en voeg dit toe aan het mengsel. Wil je een vleugje citroen? Doe dan de rasp van een halve citroen. Net iets meer? Doe dan een hele! Roer dit door het beslag heen samen met de maizena.
Verwarm de oven voor op 140 gram (hetelucht) en 155 graden (boven en onder warmte)
Giet het roomkaasmengsel op de koekbodem en tik een paar keer op de onderkant om de luchtbelletjes uit het beslag te krijgen.
Zet een ovenschaaltje met wat water klaar en zet dit op de bodem van de verwarmde oven. Plaats dan de cheesecake in de oven en bak dan ongeveer 65 minuten. De cheesecake is gaar als de buitenkant stevig is, maar de binnenkant wel nog wat wiebelig.
Laat de cheesecake in de oven (met de deur op een kier) afkoelen. Zet hem vervolgens nog minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Pureer de aardbeien. Als je echt een gladde saus wil helemaal, anders geef je het een paar pulsen zodat de grootste stukken er uit zijn.