Ga terug
Lemon Curd Bars

Lemon Bars met Lemon Curd

Een top combinatie als je het mij vraagt: een koekbodem met daarop een laag zachte, zoetzure lemon curd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 9 stuks

Equipment

  • 1 Vierkante bakvorm 20x20

Ingrediƫnten
  

  • 120 gram roomboter
  • 225 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • Snufje zout
  • 1 potje lemon curd zelfgemaakt of gekocht

Instructies
 

  • Mix de roomboter samen met de de suiker tot een romig mengsel. Voeg hier vervolgens de bloem en het zout aan toe. Kneed dit tot een stevig deeg.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en druk het deeg in de vorm. Prik met een vorm gaatjes in het deeg.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de bodem voor 20 minuten totdat deze goudbruin en gaar is.
  • Verdeel nu de lemon curd bovenop de bodem en bak nogmaals 20-25 minuten.
  • Laat helemaal afkoelen en zet ook nog even minimaal een uur in de koelkast zodat ze kunnen opstijven, voordat je ze aansnijdt.

Notities

Het recept voor de lemon curd vind je hier