Lemon Bars met Lemon Curd
Een top combinatie als je het mij vraagt: een koekbodem met daarop een laag zachte, zoetzure lemon curd.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
- 120 gram roomboter
- 225 gram bloem
- 100 gram suiker
- Snufje zout
- 1 potje lemon curd zelfgemaakt of gekocht
Mix de roomboter samen met de de suiker tot een romig mengsel. Voeg hier vervolgens de bloem en het zout aan toe. Kneed dit tot een stevig deeg.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en druk het deeg in de vorm. Prik met een vorm gaatjes in het deeg.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de bodem voor 20 minuten totdat deze goudbruin en gaar is.
Verdeel nu de lemon curd bovenop de bodem en bak nogmaals 20-25 minuten.
Laat helemaal afkoelen en zet ook nog even minimaal een uur in de koelkast zodat ze kunnen opstijven, voordat je ze aansnijdt.
Het recept voor de lemon curd vind je hier