Ga terug
Discodip Koekjes

Discodip Koekjes

Proef deze zoete sensatie van Discodip Koekjes! Kleurrijk en gemakkelijk te maken voor elke gelegenheid. Ontdek het recept hier
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Tussendoortje, Dessert
Porties 12 Koekjes

Ingrediƫnten
  

Koekjes

  • 220 gram bloem
  • 125 gram roomboter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 8 gram vanille suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 6 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 ei

Topping

  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 5 aardbeien
  • Discodip

Instructies
 

Koekjes

  • Mix de boter samen met de kristalsuiker, basterduiker en de vanille suiker
  • Voeg vervolgens het ei, de bloem, de bakpoeder en het snufje zout toe. Mix dit samen tot een samenhangend deeg.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden (boven en onder warmte) of op 160 graden (hetelucht)
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Heb je een ijsschep? Dit is ideaal voor gelijke koekjes. Maak met de ijsschep gelijke balletjes. Heb je deze niet? Je kunt natuurlijk ook gewoon uit de hand op gevoel balletjes maken of met behulp van de weegschaal.
  • Leg de balletjes op de bakplaat en bak deze ongeveer 12/13 minuten.
  • Als ze uit de oven komen kun je met een grote koekuitsteker rondjes draaien en de randen van de koekjes raken. Dit zorgt ervoor dat ze mooi rond worden. Laat ze volledig afkoelen

Topping

  • Mix de roomkaas samen met de poedersuiker in een kom
  • Pureer de aardbeien met de staafmixer en mix door het roomkaasmengsel.
  • Is het heel dun? Voeg dan meer poedersuiker toe
  • Verdeel de roomkaas over de koekjes en dip deze in de discodip
Trefwoord Koekjes, Discodip, Discodip Koekjes