Ga terug
Aardbeien muffins met crumble

Aardbeien muffins met Crumble

Muffins wilde ik al een tijdje maken, dat zijn deze aardbeien muffins met crumble geworden. Heerlijke smeuïge muffins met een lekkere bite door de crumble die bovenop ligt.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 stuks

Equipment

  • 12 Muffinvormpjes
  • Muffin bakblik

Ingrediënten
  

Muffins

  • 250 gr bloem
  • 10 gr bakpoeder
  • 3 gr zout
  • 110 gr roomboter
  • 200 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 125 ml melk
  • 125 gr aardbeien

Crumble

  • 120 gr bloem
  • 50 gr suiker
  • 50 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 85 gr roomboter
  • Snufje zout

Instructies
 

Muffins

  • Mix de bloem, het bakpoeder en het zout en zet dit even apart
  • Mix in een andere kom de boter samen met de suiker. Als dit een geheel is (paar minuutjes) kun je een voor een de eieren toevoegen, mix totdat beide eieren zijn opgenomen.
  • Voeg vervolgens de vanille extract toe en mix ook dit door het mengsel heen.
  • Voeg nu in drie delen de bloem doe. Voordat je het laatste deel bloem toevoegt, voeg je de melk toe. Mix nu totdat je een smeuïg mengsel hebt. Mix niet te lang!
  • Hak de aardbeien in stukjes (grootte naar keuze). Zijn ze nog bevroren? Stop ze dan even in een blender of food processor en geef ze een paar pulsen (niet te veel, dan heb je aardbeiensap).
  • Mix dit door het muffin beslag heen.
  • Zet de vormpjes klaar in het bakblik en vul alle vormpjes tot ongeveer 3/4 met het beslag.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden.

Crumble

  • Mix de suiker, de basterdsuiker, het snufje zout en de bloem in een kom.
  • Snij de boter in kleine stukjes en mix dit met je vingertoppen door de bloem/suiker heen totdat je mooie kruimels hebt. Strooi dit over het muffinbeslag.
  • Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar.
Trefwoord Aardbeienslof, Muffin, Aardbeien Muffin