Ga terug
triple chocolademousse slof

Triple chocolademousse slof

Dol op chocolade en op sloffentaarten? Combineer deze twee in een triple chocolademousse slof. Best of both words! Het zijn misschien veel stappen, maar laat je niet afschrikken. Dit kun je!
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Opstijven 4 uur
Totale tijd 5 uur
Gang Tussendoortje, Dessert
Porties 1 slof

Equipment

  • Spuitzak met kartel spuitmondje
  • Pan
  • Warmte bestendigde kom
  • Sloffenvorm
  • Vershoudfolie
  • Acetaatfolie

Ingrediƫnten
  

Sloffenbodem

  • 90 gram boter op kamertemperatuur
  • Kwart losgeklopt ei
  • Snufje zout
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 140 gram bloem
  • 2 gram bakpoeder
  • 125 gram amandelspijs
  • Half losgeklopt ei

Chocolademousse:

  • 5 blaadjes gelatine
  • 400 ml slagroom
  • 90 gram kristalsuiker
  • 100 gram pure chocolade
  • 150 gram melk chocolade
  • 200 gram witte chocolade
  • 100 gram kwark
  • 150 ml melk

Instructies
 

Sloffenbodem

  • Mix een kwart van een losgeklopt ei met de suiker, boter en zout. Zorg dat het een glad mengsel wordt. Vervolgens kun je de bloem en de bakpoeder toevoegen. Kneed dit vervolgens tot een stevig deeg.
  • Als het een stevig deeg is, verpak het deeg dan in een stuk vershoudfolie. Bewaar dit minimaal een uur in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit. Steek vervolgens met de sloffenring de vorm uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Mix de amandelspijs met een half losgeklopt ei. Dit kun je vervolgens verdelen over het deeg. Het mooiste is om hiervoor een spuitzak te gebruiken, maar het verdelen met de hand is ook mogelijk!
  • Bak dit vervolgens 20-25 minuten op 180 graden totdat de slof goudbruin is.
  • Haal de bodem uit de oven en verwijder de sloffenring. Laat de bodem volledig afkoelen.

Chocolade mousse

  • Doe de acetaatfolie om de sloffenbodem en klem hier de sloffenvorm omheen. Zo kan de chocolademousse er zometeen niet uit lopen.
  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Klop de slagroom samen met 90 gram kristalsuiker stijf. Haal hier 100 gram opgeklopte slagroom uit en zet aan de kant voor de bovenkant.
  • Roer de kwark door de overgebleven slagroom en verdeel over 3 kommen.

Witte Chocolade

  • Smelt de witte chocolade au bain marie.
  • Verwarm vervolgens 50 ml melk tot het kookt en laat hier 2 blaadjes gelatine in oplossen
  • Mix dan de slagroom uit 1 kom samen met de witte chocolade en de melk + gelatine en roer goed door elkaar.
  • Giet op de sloffenbodem en zet in de koelkast terwijl je verder gaat met de melk chocolade

Melk chocolade

  • Smelt de melk chocolade au bain marie.
  • Verwarm vervolgens 50 ml melk tot het kookt en laat hier 1,5 blaadje gelatine in oplossen
  • Mix dan de slagroom uit de tweede kom samen met de melk chocolade en de melk + gelatine en roer goed door elkaar.
  • Giet op de witte chocolade laag en zet in de koelkast terwijl je verder gaat met de pure chocolade

Pure Chocolade

  • Smelt de pure chocolade au bain marie.
  • Verwarm vervolgens 50 ml melk tot het kookt en laat hier 1 blaadje gelatine in oplossen
  • Mix dan de slagroom uit de tweede kom samen met de pure chocolade en de melk + gelatine en roer goed door elkaar.
  • Giet op de melk chocolade laag en laat 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Versier na het opstijven met de overgebleven slagroom en versiering naar keuze zoals vers fruit of stukjes chocolade.
Trefwoord Sloffentaart, Chocolademousse