Ga terug
Bladerdeegkrans met geitenkaas

Bladerdeegkrans met geitenkaas

Deze bladerdeegkrans met geitenkaas is altijd een goed idee: tijdens een borrel, het voorgerecht of op een buffet! Voor jong én oud!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Borrelhapje, Tussendoortje, Voorgerecht
Porties 1 krans

Ingrediënten
  

  • 1 rol kant en klaar bladerdeeg
  • 150 gram serranoham
  • 100 gram verse geitenkaas
  • handje walnoten
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 losgeklopt ei

Instructies
 

  • Rol het bladerdeeg uit.
  • Maak in het midden van het bladerdeeg met een pizza uitsnijder een raster. Maak een snede vanaf het midden van het bladerdeeg tot ongeveer een kwart & herhaal dit meerdere keren. Je krijgt nu een soort driehoekjes die je kunt omvouwen zodat je een krans kunt vormen. Maak de buitenkant eventueel nog rond door hem bij te snijden.
  • Verdeel de pesto over de bladerdeeg en verdeel met een lepel.
  • Verdeel dan de geitenkaas, de walnoten en de geitenkaas (in stukjes) over het bladerdeeg.
  • Vouw de driehoekjes naar binnen zodat je een deels gesloten krans krijgt
  • Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de krans 25-30 minuten.
Trefwoord Kerst, Kerstkrans, Bladerdeegkrans