Ga terug
Kerstkoekjes

Kerstkoekjes met 2 soorten deeg

Leuke koekjes maken voor deze kerst? Deze kerstkoekjes zijn makkelijk te maken en fleuren de tafel helemaal op!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 2 bakplaten vol

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram bloem
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 6 zakjes vanillesuiker = 8 gram per stuk
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels cacao

Instructies
 

  • Koekjes
  • Mix de basterdsuiker samen met de vanillesuiker en de roomboter, totdat je een romig mengsel hebt. Voeg hier vervolgens het ei aan toe en mix dit weer totdat het ei volledig is opgenomen in de boter en de suiker.
  • Als laatste voeg je de bloem toe.
  • Verdeel het deeg nu in 2 delen. Bij het ene deel voeg je de cacaopoeder toe.
  • Kneed beide delen tot een stevig deeg in de vorm van een bal. Leg het plastic folie op het aanrecht, leg de bal deeg hier op en vouw de folie dicht.
  • Druk de bol vervolgens plat tot ongeveer 2-3 cm dik. Laat het deeg nu minimaal 1 uur rusten in de koelkast. (Als de plak deeg dunner is, koelt deze sneller).
  • Bestrooi je werkblad nu met bloem, leg hier je beide plakken deeg op en rol ze uit. Als hij nog iets te stevig is, kun je hem nog even kort doorkneden. Steek nu de kleine vormpjes uit. Doe dit bij beide kleuren deeg.
  • Vul de gaten van het ene deeg op met die van de andere kleur. Ga hier licht met je deegroller overheen.
  • Met een ronde uitsteker steek je nu de koekjes uit. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de koekjes 11-13 minuten. Ze zijn klaar wanneer de randjes goudbruin kleuren. Leg ze na het bakken voorzichtig op een rooster en laat ze volledig afkoelen. Let op: de koekjes zijn wat zacht en wiebelig als ze uit de oven komen. Dit klopt.
Trefwoord Koekjes, Kerst, Chocoladekoekjes, Kerstkoekjes