Kerstboom koekjes met witte chocolade
Zoek je een leuk koekjes recept voor deze kerst? Misschien zijn deze kerstboom koekjes wel iets voor jou!
Bereidingstijd 20 minuten min
Baktijd 15 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Koekjesdeeg
- 400 gram bloem
- 150 gram witte basterdsuiker
- 6 zakjes vanillesuiker = 8 gram per stuk
- 200 gram ongezouten roomboter
- 1 ei
Versiering:
- 200 gram witte chocolade
- Handjevol geroosterde pistachenootjes
- Handjevol gevliesdroogde aardbeien
Koekjes
Mix de basterdsuiker samen met de vanillesuiker en de roomboter, totdat je een romig mengsel hebt. Voeg hier vervolgens het ei aan toe en mix dit weer totdat het ei volledig is opgenomen in de boter en de suiker.
Als laatste voeg je de bloem toe. Kneed dit tot een stevig deeg in de vorm van een bal. Leg het plastic folie op het aanrecht, leg de bal deeg hier op en vouw de folie dicht.
Druk de bol vervolgens plat tot ongeveer 2-3 cm dik. Laat het deeg nu minimaal 1 uur rusten in de koelkast. (Als de plak deeg dunner is, koelt deze sneller).
Bestrooi je werkblad nu met bloem, leg hier je plak deeg op en rol hem uit. Als hij nog iets te stevig is, kun je hem nog even kort doorkneden. Steek nu de vormpjes uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de koekjes 11-13 minuten. Ze zijn klaar wanneer de randjes goudbruin kleuren. Leg ze na het bakken voorzichtig op een rooster en laat ze volledig afkoelen. Let op: de koekjes zijn wat zacht en wiebelig als ze uit de oven komen. Dit klopt.
Versieren
Wacht tot de koekjes volledig zijn afgekoeld
Vermaal de pistachenootjes en gevliesdroogde aardbeien tot ze wat kleiner zijn.
Smelt de witte chocolade au bain marie en dip de helft van de koekjes in de chocolade
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier of bord
Strooi de aardbei en pistache over de chocolade & laat uitharden.
Trefwoord Koekjes, Kerst, Kerst Koekjes