Ga terug
Rendier Cupcakes

Rendier Cupcakes

Op zoek naar leuke cupcakes voor de feestdagen? Kijk eens naar dit recept voor rendier cupcakes!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Bakken 25 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Tussendoortje, Dessert
Porties 10 stuks

Equipment

  • Spuitzakken en spuitmondjes
  • Cupcake vormpjes
  • Cupcake bakblik
  • Food Processor

Ingrediënten
  

Cupcakes

  • 70 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 1,5 ei
  • 100 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 38 ml. melk

Hazelnoten Chocolade Pasta

  • 150 gram Hazelnoten Witte hazelnoten
  • 100 gram Melk chocolade
  • 1 tl Zonnebloemolie

Botercrème

  • 500 gram roomboter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • Snufje zout
  • 1 tl vanille extract

Versieringen

  • Pretzels
  • Rode M&M's
  • Suikeroogjes

Instructies
 

Hazelnoten Chocolade Pasta

  • Begin met het roosteren van de nootjes. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak ze ongeveer 8 minuten. Dit zorgt ervoor dat alle smaken goed vrij kunnen komen.
  • Doe de hazelnoten in de Food Processor en vermaal ze. Je zult eerst hele fijn gehakte nootjes krijgen, maar als je door blijft mixen dan komt de olie uit de noten vrij. Maal voor ongeveer 5-7 minuten met wat pauzes om de food processor niet te overbelasten.
  • Het is de bedoeling dat je een smeuïge pasta krijgt van enkel de hazelnoten. Voeg eventueel wat zonnebloemolie toe, begin met een theelepel en kijk hoeveel er nodig is totdat je een egaal mengsel krijgt.
  • Smelt de melk chocolade au bain marie en voeg dit toe aan het hazelnoten mengsel. Laat het afkoelen.

Cupcakes

  • Mix de eieren samen met het zout en de suiker/vanillesuiker voor 5 minuten op de hoogste stand. Op deze manier klop je lucht in de eieren. Het mengsel zal langzaamaan verkleuren en lichtgeel/wit worden.
  • Voeg vervolgens de melk en zonnebloemolie toe en als laatste de bloem, het zout en de bakpoeder. Mix dit goed door elkaar totdat je een mooi egaal mengsel hebt. Het mengsel is wat dunner ten opzichte dat wat je misschien gewend bent, maar dit klopt!
  • Verdeel de cupcake vormpjes in het bakblik (kan ook zonder, maar met heb je meestal het mooiste resultaat). Vul alle vormpjes voor ongeveer 2/3e met beslag.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.

Botercrème

  • Mix de boter ongeveer 5-10 minuten romig
  • Voeg de gecondenseerde melk, het snufje zout en de vanille toe en mix tot een luchtige botercrème.
  • Voeg vervolgens de chocoladepasta toe. Begin met de helft en proef of je het goed op smaak vindt. Voeg eventueel meer toe.

Versieren

  • Versier de cupcakes met de M&M's, pretzels en suikeroogjes om er rendieren van te maken
Trefwoord Cupcakes, Kerst, Rendier, Cupcake