Rendier Cupcakes
Op zoek naar leuke cupcakes voor de feestdagen? Kijk eens naar dit recept voor rendier cupcakes!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Bakken 25 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Tussendoortje, Dessert
Cupcakes
- 70 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Snufje zout
- 1,5 ei
- 100 gram bloem
- 5 gram bakpoeder
- 70 ml zonnebloemolie
- 38 ml. melk
Hazelnoten Chocolade Pasta
- 150 gram Hazelnoten Witte hazelnoten
- 100 gram Melk chocolade
- 1 tl Zonnebloemolie
Botercrème
- 500 gram roomboter
- 1 blikje gecondenseerde melk
- Snufje zout
- 1 tl vanille extract
Versieringen
- Pretzels
- Rode M&M's
- Suikeroogjes
Hazelnoten Chocolade Pasta
Begin met het roosteren van de nootjes. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak ze ongeveer 8 minuten. Dit zorgt ervoor dat alle smaken goed vrij kunnen komen.
Doe de hazelnoten in de Food Processor en vermaal ze. Je zult eerst hele fijn gehakte nootjes krijgen, maar als je door blijft mixen dan komt de olie uit de noten vrij. Maal voor ongeveer 5-7 minuten met wat pauzes om de food processor niet te overbelasten.
Het is de bedoeling dat je een smeuïge pasta krijgt van enkel de hazelnoten. Voeg eventueel wat zonnebloemolie toe, begin met een theelepel en kijk hoeveel er nodig is totdat je een egaal mengsel krijgt.
Smelt de melk chocolade au bain marie en voeg dit toe aan het hazelnoten mengsel. Laat het afkoelen.
Cupcakes
Mix de eieren samen met het zout en de suiker/vanillesuiker voor 5 minuten op de hoogste stand. Op deze manier klop je lucht in de eieren. Het mengsel zal langzaamaan verkleuren en lichtgeel/wit worden.
Voeg vervolgens de melk en zonnebloemolie toe en als laatste de bloem, het zout en de bakpoeder. Mix dit goed door elkaar totdat je een mooi egaal mengsel hebt. Het mengsel is wat dunner ten opzichte dat wat je misschien gewend bent, maar dit klopt!
Verdeel de cupcake vormpjes in het bakblik (kan ook zonder, maar met heb je meestal het mooiste resultaat). Vul alle vormpjes voor ongeveer 2/3e met beslag.
Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.
Botercrème
Mix de boter ongeveer 5-10 minuten romig
Voeg de gecondenseerde melk, het snufje zout en de vanille toe en mix tot een luchtige botercrème.
Voeg vervolgens de chocoladepasta toe. Begin met de helft en proef of je het goed op smaak vindt. Voeg eventueel meer toe.
Trefwoord Cupcakes, Kerst, Rendier, Cupcake