Gingerbread ijs
Weer eens iets anders tijdens het kerstdiner: gingerbread ijs. Op en top kerst, maar toch iets anders dan normaal!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bevriezen 4 uur uur
Totale tijd 4 uur uur 15 minuten min
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 500 ml. slagroom
- 25 gram kristalsuiker
- 1 tl vanille extract
- 2 tl gingerbread kruiden*
- 40 gram stroop
Klop 500 ml. slagroom samen met de suiker stijf.
Spatel hier de gecondenseerde melk, de gingerbread kruiden, de stroop en de vanille door heen.
Proef of het goed op smaak is en voeg eventueel wat extra gingerbread kruiden of stroop toe.
Doe het ijs in een cakeblik met bekleed met bakpapier of in een plastic bak met een deksel en zet het voor minimaal 4 uur in de vriezer.
Trefwoord Feestdagen, Ijs, Kerst, Kerstdessert