Ga terug
Gingebread Ijs

Gingerbread ijs

Weer eens iets anders tijdens het kerstdiner: gingerbread ijs. Op en top kerst, maar toch iets anders dan normaal!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bevriezen 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Gang Dessert, Cocktail
Porties 1 bak ijs

Equipment

  • 1 vel Bakpapier

Ingrediƫnten
  

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 500 ml. slagroom
  • 25 gram kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl gingerbread kruiden*
  • 40 gram stroop

Instructies
 

  • Klop 500 ml. slagroom samen met de suiker stijf.
  • Spatel hier de gecondenseerde melk, de gingerbread kruiden, de stroop en de vanille door heen.
  • Proef of het goed op smaak is en voeg eventueel wat extra gingerbread kruiden of stroop toe.
  • Doe het ijs in een cakeblik met bekleed met bakpapier of in een plastic bak met een deksel en zet het voor minimaal 4 uur in de vriezer.
Trefwoord Feestdagen, Ijs, Kerst, Kerstdessert