Ga terug
American Chocolate Chip Cookies met walnoot

Chocolate Chip Cookies met walnoot

Lust jij ook wel wat lekkers bij de koffie of thee? Deze chocolate chip cookies met walnoot zijn hier perfect voor! Ze staan binnen een half uurtje op tafel, dus ideaal voor snelle trek!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Tussendoortje, Snack
Porties 15 stuks

Equipment

  • Grote koekuitsteker
  • Ijsschep
  • Bakplaat met bakpapier

Ingrediƫnten
  

  • 220 gram bloem
  • 125 gram roomboter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 8 gram vanille suiker
  • 6 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 100 gram chocolate chips
  • 75 gram gebrande, ongezouten walnoten in stukjes gehakt

Instructies
 

  • Mix de boter samen met de kristalsuiker, basterduiker en de vanille suiker
  • Voeg vervolgens het ei, de bloem, de bakpoeder en het snufje zout toe. Mix dit samen tot een samenhangend deeg.
  • Voeg als laatste de chocolate chips en de gehakte walnoten toe
  • Verwarm de oven voor op 175 graden (boven en onder warmte) of op 160 graden (hetelucht)
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Heb je een ijsschep? Dit is ideaal voor gelijke koekjes. Maak met de ijsschep gelijke balletjes. Heb je deze niet? Je kunt natuurlijk ook gewoon uit de hand op gevoel balletjes maken of met behulp van de weegschaal.
  • Leg de balletjes op de bakplaat en bak deze ongeveer 12/13 minuten.
  • Als ze uit de oven komen kun je met een grote koekuitsteker rondjes draaien en de randen van de koekjes raken. Dit zorgt ervoor dat ze mooi rond worden.
Trefwoord Koekjes, Chocolate Chip Cookies, Chocoladekoekjes, Walnoten