Ga terug
Rendieren kerst kwarktaart

Rudolf the red nose kwarktaart!

Deze kwarktaart kun je ook wel de Rudolf the red nose kwarktaart noemen. Want hoe leuk is het om je "simpele" kwarktaart om te toveren tot een super toffe rendieren kwarktaart?
Bereidingstijd 30 minuten
Opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Dessert, taart
Porties 12 stuks

Equipment

  • Springvorm 22 cm
  • Bakpapier

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram magere kwark
  • 200 ml slagroom
  • 80 gram suiker
  • 7 baadjes gelatine
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker
  • 1 pak bastoge koekjes
  • 80 gram gesmolten boter

Versiering:

  • Mini Pretzels
  • 12 rode M&Ms
  • 24 suikeroogjes

Instructies
 

  • Verkruimel de bastogne koekjes in een keukenmachine of met de hand. Smelt ondertussen de boter en mix dit met de gekruimelde koekjes.
  • Bekleed de springvorm met het bakpapier op de bodem en verdeel hier de gekruimelde koekjes over. Zet dit in de koelkast terwijl je de kwark-laag maakt.
  • Laat de gelatine weken in een bakje koud water voor 10 tot 15 minuten. Klop de slagroom met de suiker totdat deze bijna stijf is, zet een klein beetje apart voor de topping (2 eetlepels). Klop in een aparte kom de kwark los en voeg ook deze toe aan de slagroom.
  • Verwarm 100 ml melk in een pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg dit een voor een toe aan de melk. Roer dit door de melk heen totdat het volledig is opgelost. Voeg dit toe aan het kwarkmengsel.
  • Verdeel het kwarkmengsel over de bastogne koekjes bodem en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Versier de opgesteven kwarktaart door er rendieren van te maken. Snij hem allereerst in 12 stukken. Spuit wat slagroom op de plekken waar de oren, ogen en neus moeten komen en leg hier de pretzels, suikerogen en M&Ms op. Let op: door de suiker wordt het vocht uit de M&M's en suikerogen getrokken. Leg deze er vlak voor het serveren op. Wil je hem vooraf maken? Maak dan een botercreme, dit zorgt ervoor dat de kleuren niet uitlopen