Monte Cristo
Een Monte Cristo is een soort wentelteefjes tosti. Een hartige tosti die wordt gebakken als wentelteefje en wordt geserveerd met poedersuiker en jam. Een gekke maar hele goede combinatie!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 17 minuten min
- 4 sneden witbrood
- 2 plakken gekookte ham
- 1 ei
- 2 plakken kaas Smaak naar keuze
- 50 ml melk
- 2 tl truffelmayonaise
- Poedersuiker
- Bakboter
- Jam
- Zout en peper
Besmeer de sneden brood met de truffelmayonaise. Leg de ham en de kaas op 2 van de 4 sneden en dek dit af met de overige 2 sneden. Je hebt nu de basis voor een tosti
Klop het ei samen met de melk los en voeg wat zout en peper toe. Doe dit in een grote kom waar een boterham in past
Verwarm de pan en doe wat bakboter in de pan
Dip de "tosti" aan beide kanten in het eimengsel en leg in de pan. Bak aan beide kanten tot ze goudbruin zijn
Serveer met wat poedersuiker en eventueel ook jam
Trefwoord Lunch, Kerstontbijt, Kaneelbrood, Monte Cristo, Wentelteefje, Tosti, Broodgerechten