Ga terug
Snelle appeltaart

Snelle appeltaart met Pistache Frangipane

Deze Snelle appeltaart met pistache frangipane is overheerlijk en een goed, snel, alternatief voor een echte oud Hollandse appeltaart
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Tussendoortje, Dessert
Porties 12

Equipment

  • Bakpapier
  • Quichevorm
  • Keukenprocessor (indien je gebruik maakt van hele pistachenoten)

Ingrediƫnten
  

  • 1 rol kant-en-klaar taartdeeg bijvoorbeeld Tante Fanny
  • 2 appels
  • 1 flesje citroensap of 1 citroen
  • 70 gram pistachenoten of pistachemeel
  • 70 gram roomboter
  • 70 gram suiker + extra voor garnering
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel + extra voor garnering
  • 2 el melk
  • 1 el appelstroop
  • 15 gram bruine suiker

Instructies
 

Voorbereiding

  • Haal de rol taartdeeg uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen
  • Snij de appel in hele dunne schijfjes. Probeer ze ongeveer net zo dik te snijden zodat ze allemaal ongeveer net zo snel gaar worden.
  • Doe de appelschijfjes in een kom, mix met wat citroensap zodat ze niet verkleuren en doe hier de appelstroop, bruine suiker en kaneel bij en mix tot alle stukjes appel zijn bedekt.

Pistache Fragipane

  • Als je gebruik maakt van hele pistachenoten, dan moet je ze eerst branden. Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de nootjes 10 minuten. Vermaal ze vervolgens in de food processor tot meel.
  • Meng het pistachemeel met de roomboter, suiker en 1 ei tot een mooi romig beslag.

Taart opmaken

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onderwarmte)
  • Rol het deeg uit en leg met bakpapier en al in de quiche vorm (of op de bakplaat). Laat het overtollige deeg over de rand hangen.
  • Verdeel de pistache frangipane over de taartbodem (tot net niet tegen de rand).
  • Verdeel de appelschijfjes over de taartbodem zoals op de foto (van buiten naar binnen, net over elkaar heen)
  • Vouw luchtig de randen naar binnen tot je een mooie taart rand hebt.
  • Klop het 2e ei los en mix samen met de melk. Smeer de buitenrand van de taart hier mee in.
  • Mix wat suiker met kaneel en verdeel dit over de ingesmeerde buitenrand.
  • Bak de appeltaart in ongeveer 30 minuten gaar, tot de buitenrand mooi goudbruin is.
Trefwoord Appeltaart, Pistache pasta, Frangipane, Appel Galette