Ga terug
Pistache slof met aardbeien

Pistache slof met aardbei

Een heerlijke luchtige kwarkslof met pistachespijs & aardbei, in een leuk zebrajasje! Eenvoudig te maken, maar een groots effect!
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Opstijven 4 uur
Gang Dessert
Porties 1 slof

Equipment

  • Sloffenring
  • Acetaatfolie
  • Food Processor of hele sterke blender
  • 2 Spuitzakken

Ingrediƫnten
  

Sloffenbodem

  • 90 gram boter op kamertemperatuur
  • Kwart losgeklopt ei
  • Snufje zout
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 140 gram bloem
  • 2 gram bakpoeder

Pistache spijs

  • 200 gram pistachenoten
  • 200 gram kristalsuiker
  • Rasp halve sinaasappel
  • 1 ei

Kwarklaag:

  • 7 blaadjes gelatine
  • 250 gram kwark
  • 175 ml slagroom
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 el heet water
  • 125 gram witte chocolade
  • 200 gram aardbeien
  • 100 gram pistachenoten

Topping:

  • 100 ml slagroom
  • 30 gram kristalsuiker
  • Handje aardbeien

Instructies
 

  • Begin met het roosteren van alle pistache noten (zowel voor het spijs als voor de kwarklaag: samen 300 gram). Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de nootjes 10 minuten. Laat vervolgens afkoelen.

Pistachespijs

  • Hak 200 gram van de geroosterde pistachenootjes fijn in de foodprocessor. Voeg de suiker en het ei toe en blijf het goed mixen. Je zult het vanzelf in spijs zien veranderen. Voeg op het laatst naar smaak nog wat sinaasappelrasp toe. Ik heb uiteindelijk de rasp van een halve sinaasappel gebruikt.

Sloffenbodem

  • Mix een kwart van een losgeklopt ei met de suiker, boter en zout. Zorg dat het een glad mengsel wordt. Vervolgens kun je de bloem en de bakpoeder toevoegen. Kneed dit vervolgens tot een stevig deeg.
  • Als het een stevig deeg is, verpak het deeg dan in een stuk vershoudfolie. Bewaar dit minimaal een half uur in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit. Steek vervolgens met de sloffenringen de vorm uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verdeel het pistachespijs over het deeg. Het mooiste is om hiervoor een spuitzak te gebruiken, maar het verdelen met de hand is ook mogelijk!
  • Bak dit vervolgens 20-25 minuten totdat de slofjes goudbruin zijn.
  • Haal de bodems uit de oven en verwijder de sloffenringen. Laat de bodem volledig afkoelen.

Kwarklaag

  • Week de gelatine in een bakje met water voor minimaal 10 minuten.
  • Klop de slagroom samen met de kristalsuiker lobbig. Roer in een andere kom de kwark los en mix dit door de kwark heen. Verdeel dit over 2 kommen
  • Voor de eerste kom:
  • Smelt de chocolade en voeg dit toe aan het kwarkmengsel.
  • Hak de pistachenootjes en voeg bijna alles toe aan het mengsel met kwark/witte chocolade. Hou wat nootjes apart voor de versiering van de bovenkant.
  • Voor de tweede kom:
  • Pureer de aardbeien en roer dit door het kwarkmengsel heen.
  • Voor een intensere rode kleur heb ik gevliesdroogde aardbeien tot poeder gemaald en dit toegevoegd aan het mengsel. Dit is echter optioneel. Hou er wel rekening mee dat het anders licht roze wordt.
  • Laat de gelatine oplossen in het hete water En mix de helft door de ene kom en de andere helft door de andere kom. Het wordt eerst wat waterig maar blijf roeren, het komt goed!

Afwerking:

  • Breng een rand acetaatfolie aan rondom de sloffenbodem en sluit dit af met de sloffenring. We gaan nu het zebra effect maken, dus zet beide kommen en 2 lepels klaar.
  • Voeg steeds 1 lepel van de witte kom en 1 lepel van de rode kom toe over elkaar heen. Herhaal dit tot de hele sloffenbodem gevuld is.
  • Laat de slof minimaal 4 uur opstijven.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker, doe in een spuitzak met een leuk spuitmondje en spuit slagroom op de bovenkant. Werk af met aardbeien en pistachenootjes
Trefwoord Pistache pasta, Pistache, Kruidnoten, Pistache spijs, Basboernoten