Ga terug
Nougatine

Nougatine

Vandaag deel ik een heerlijk eenvoudig basisrecept, namelijk het recept voor nougatine (ook wel hazelnootkrokant genoemd)
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Dessert
Porties 200 gram

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram Gepelde hazelnoten
  • 150 gram Kristalsuiker
  • 50 ml Water

Instructies
 

  • Verdeel de blanke, gepelde hazelnoten over een bakplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de nootjes 10 minuten
  • Doe de kristalsuiker en het water in een pan met een dikke bodem en zet dit op het vuur. Roer niet in de pan. Laat dit net zo lang staan tot je een bruine karamel hebt. Hoe donkerder de karamel, hoe heftiger de smaak wordt.
  • Voeg de Hazelnoten toe aan de karamel en mix dit goed door elkaar
  • Stort de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen
  • Doe de nootjes in een keukenmachine en hak ze zo fijn als je wil!
Trefwoord Hazelnootpasta, Nougatine