Ga terug
Witte Chocolade Kwarkslof

Witte Chocolade Kwarkslof

De brosse sloffenbodem in combinatie met de zachte kwarklaag is een hele goede combinatie!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 45 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 6 stuks

Equipment

  • Bakplaat met bakpapier
  • 6 kleine sloffenringen
  • Acetaatfolie
  • Spuitzak en spuitmondje

Ingrediƫnten
  

Sloffenbodem

  • 90 gram boter op kamertemperatuur
  • Kwart losgeklopt ei
  • Snufje zout
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 140 gram bloem
  • 2 gram bakpoeder
  • 125 gram amandelspijs
  • Half losgeklopt ei

Kwarklaag:

  • 5 blaadjes gelatine
  • 250 gram kwark
  • 175 ml slagroom
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 el water
  • 125 gram witte chocolade
  • 1 tl vanille extract

Topping:

  • 100 ml slagroom
  • 30 gram kristalsuiker
  • Vers fruit zoals aardbeien of frambozen

Instructies
 

Sloffenbodem

  • Mix een kwart van een losgeklopt ei met de suiker, boter en zout. Zorg dat het een glad mengsel wordt. Vervolgens kun je de bloem en de bakpoeder toevoegen. Kneed dit vervolgens tot een stevig deeg.
  • Als het een stevig deeg is, verpak het deeg dan in een stuk vershoudfolie. Bewaar dit minimaal een uur in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit. Steek vervolgens met de sloffenringen de vorm uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Mix de amandelspijs met een half losgeklopt ei. Dit kun je vervolgens verdelen over het deeg. Het mooiste is om hiervoor een spuitzak te gebruiken, maar het verdelen met de hand is ook mogelijk!
  • Bak dit vervolgens 20-25 minuten op 180 graden totdat de slofjes goudbruin zijn.
  • Haal de bodems uit de oven en verwijder de sloffenringen. Laat de bodem volledig afkoelen.

Kwarklaag

  • Week 5 blaadjes gelatine in een bakje met water voor minimaal 10 minuten.
  • Klop de slagroom samen met de kristalsuiker lobbig. Roer in een andere kom de kwark los en mix dit door de kwark heen. Voeg ook de vanille extract toe.
  • Smelt de chocolade en voeg dit ook toe aan het kwarkmengsel.
  • Laat de gelatine oplossen in het hete water en mix dit door het kwarkmengsel heen totdat alles goed is opgenomen.
  • Doe vervolgens ongeveer 1/4e in een aparte kom.
  • Smelt de ruby chocolade en mix dit door de kleine kom met kwarkmengsel.
  • Breng een rand acetaatfolie aan rondom de sloffenbodems en sluit dit af met de sloffenringen. Vul deze vervolgens eerst met de witte chocolade kwarklaag en vervolgens een laagje met het ruby chocolade kwarkmengsel.
  • Laat dit een paar uur opstijven in de koelkast.

Topping:

  • Verwijder de sloffenringen en de acetaatfolie. Klop de overige slagroom samen met de suiker stijf. Doe dit in een spuitzak en spuit de slagroom op de bovenkant van de slofjes.
  • Verdeel hier het fruit over.
Trefwoord Kwarktaart, Witte Chocolade, Sloffenbodem, Kwarkslof