Ga terug
Tartelettes met banaan en kokos

Tartelettes met banaan en kokos

Banaan en kokos is echt een goede combinatie. Nog nooit geprobeerd? Dan zou ik dat zo snel mogelijk gaan doen! Deze tartelettes zijn opgebouwd met een laagje kokoscreme, banaan en een crumble van kokos. Een top combinatie!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Koelen van het deeg 1 uur
Gang Dessert, taart
Porties 9 stuks

Equipment

  • 9 Bakringen 6 of 8 cm en een bakring die 3cm groter is.
  • Bakpapier
  • Spuitzak

Ingrediënten
  

Tartelettes

  • 240 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 40 gram amandelmeel
  • mespuntje zout
  • 1 ei in totaal 30 gram ei

Vulling

  • 2 bananen
  • Citroensap van 1 citroen
  • 60 gram amandelmeel
  • 60 gram koude boter
  • 60 gram poedersuiker
  • 35 gram kokosrasp
  • 1 ei
  • 7 gram maizena

Crumble

  • 90 gram patentbloem
  • 60 gram suiker
  • 35 gram kokosrasp
  • mespuntje zout
  • 60 gram koude boter

Instructies
 

Tartelettedeeg

  • Mix in een kom de bloem samen met de poedersuiker, het zout en de amandelmeel. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze stuk voor stuk toe aan de kom. Het deeg zal nu wat korreliger worden. Klop het ei los en voeg 30 gram van het ei toe aan het deeg en mix het tot een stevige bol.
  • Verpak deze bol in plasticfolie en laat dit een half uur in de koelkast rusten.
  • Strooi wat bloem op je werkbank en rol het deeg uit tot ongeveer 3/4 mm dik. Gebruik niet te veel bloem, want dan verandert de structuur van het deeg iets en kan het te droog worden.
  • Steek met de grote bakring rondjes uit.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg hier de kleinere bakringen op en leg hier het grote rondje op. Druk dit voorzichtig aan, waardoor je de vorm van de tartelette krijgt. Herhaal dit met alle bakringen, snijd eventueel de bovenkant nog recht en zet dit minimaal een half uur in de koelkast.

Vulling

  • Verwarm de oven op 180 graden, verspreid het amandelmeel in een ovenschaal of op een bakplaat en bak dit 10 minuten in de oven. Zo gaart de bloem en komt de amandelsmaak goed vrij
  • Doe de boter in een kom en mix dit met een keukenmachine romig. Voeg hier de amandelmeel, de poedersuiker en de kokos aan toe en roer dit goed door.
  • Voeg het ei en de maizena door en roer dit ook nog eens goed door.
  • Doe de crème in een spuitzak en spuit een laagje crème in alle tartelette vormpjes.
  • Snijd de banaan in stukjes, haal dit door de citroensap (zodat ze niet snel bruin worden) en leg dit op de crème. Zet het vervolgens terug in de koelkast.

Crumble

  • Mix de suiker, de bloem, de kokosrasp en het zout door elkaar. Snijd de koude boter in stukjes en meng dit door de bloem heen totdat je kruimels hebt. Verdeel dit over de banaan en zorg dat alle banaan bedekt is.
  • Verwarm de oven op 160 graden en bak de taartjes in 25 minuten gaar en goudbruin.
  • Verwijder direct na het bakken de bakringen. Blijven ze plakken? Druk dan voorzichtig met een vork op het taartje en trek de vormpjes met bijvoorbeeld een vleespincet van het taartje af. Laat de taartjes vervolgens afkoelen.
Trefwoord Tartelettes, Taartjes, kleine taartjes