Ga terug
Chocolade kerstboom van bladerdeeg

Chocolade kerstboom van bladerdeeg

Maak indruk met deze chocolade kerstboom van bladerdeeg! Iedereen pakt er een stukje van af en geniet!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 Stuk

Equipment

  • Bakplaat met bakpapier
  • Ster koekuitsteker

Ingrediƫnten
  

  • 2 rollen bladerdeeg
  • Potje chocolade of hazelnoot pasta
  • Ei

Instructies
 

  • Rol het bladerdeeg uit en besmeer deze met de chocolade of hazelnootpasta. Leg het andere vel bladerdeeg hier bovenop.
  • Snij 2 randen van de buitenkant af, zodat je de vorm van een kerstboom krijgt. Snij daarnaast de onderkant uit, zodat je de stam van de kerstboom krijgt.
  • Snij vervolgens de kerstboom takken in het bladerdeeg. Snij het deeg om ongeveer elke 0,5-1 centimeter in.
  • Bestrijk het bladerdeeg vervolgens met eigeel. Dit wordt iets lastiger als je het deeg al hebt ingerold.
  • Pak nu steeds een uiteinde vast en rol dit op, zodat je de krullen krijgt.
  • Gebruik een koekuitsteker in de vorm van een ster om van het overgebleven bladerdeeg (Wat je hebt weggesneden) een ster uit te steken en leg deze bovenop, als de piek van de kerstboom.
  • Bak de kerstboom voor 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Trefwoord Kerstbrood, Kerstboom, Nutella kerstboom, Chocolade kerstboom