Ga terug
Carpaccio Amuse lepels/ Alle kerstrecepten

Carpaccio Amuse lepel

Hoe schattig zijn deze amuse carpaccio lepels? Je maakt de lepels helemaal zelf van bladerdeeg!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang amuse
Porties 6 stuks

Equipment

  • Bakbonen

Ingrediënten
  

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei
  • Circa 120 gram carpaccio = 1 pakje vanuit supermarkt
  • 1 handje Pijnboompitten vaak meegeleverd bij carpaccio
  • 1 handje Parmezaanse kaas vaak meegeleverd bij carpaccio
  • Rucola
  • Truffelmayonaise

Instructies
 

  • Rol het bladerdeeg uit en leg een lepel op het bladerdeeg. Gebruik een mes om het bladerdeeg rondom het mes in te snijden, zodat je hier een lepel uit snijd. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet te dun wordt aan de smalle kant van de lepel, anders loop je het risico dat ze breken.
  • Leg de lepel op een met bakpapier beklede bakplaat en herhaal dit tot je alle lepels hebt uitgestoken. Prik gaatjes in de brede kant van de lepel, leg hier wat bakpapier en de bakbonen op. Klop het ei los en bestrijk de lepels hiermee. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de lepels voor ongeveer 12-15 minuten goudbruin. Verwijder in de laatste paar minuten de bakbonen, zodat de brede kant van de lepel ook wat bruiner kan worden.
  • Als de lepels klaar zijn, leg je ze voorzichtig op een rekje om af te koelen. Pak, indien nodig, een metalen lepel en druk hiermee voorzichtig de brede kant van de lepel (waar de carpaccio bonbon op komt) in.
  • Leg nu de carpaccio op een snijplank. Vaak is de carpaccio verpakt op 2 velletjes. Per velletje maken we 3 bonbons, haal de carpaccio voorzichtig uit elkaar zodat er 2×3 plakjes komen te liggen. Leg nu op alle stukken carpaccio wat rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Als laatste leg je hier een theelepeltje truffelmayonaise op.
  • Vouw de carpaccio met alle punten naar binnen, dit is de onderkant van de bonbon. Leg hem vervolgens op de lepel (met de strakke kant boven). Doe hier nog een theelepeltje truffelmayonaise op en maak af met een blaadje rucola.
Trefwoord Kerstbrood, Bladerdeeg, Bladerdeeghapje, Amuse, Carpaccio