Ga terug
Gingerbread Koekjes / Alle kerstrecepten

Gingerbread Koekjes

Gingerbread cookies zijn het ultieme kerstkoekje. Ze zijn met name in het buitenland bekend, maar wie kent ze nou niet? Heerlijk krokant van buiten en van binnen nog iets zachter. En als je de koekjes gebakken hebt, kun je ze gaan decoreren met icing, zodat je de mooiste koekjes krijgt! 
Voorbereidingstijd 13 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 2 bakplaten vol

Equipment

  • Vershoudfolie
  • Koekuitstekers

Ingrediënten
  

  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • 80 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 80 gram stroop van Gilse
  • 0,5 ei
  • 0,5 eidooier
  • 115 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel gingerbread kruiden

Instructies
 

  • Mix de boter samen met de basterdsuiker en de stroop tot een smeuïg mengsel. Klop het hele ei in een kopje los en voeg de helft toe aan het mengsel. Splits vervolgens het andere ei in eiwit en eigeel, klop het eigeel los en voeg ook hier de helft van toe. Mix dit vervolgens goed tot alle ingrediënten zijn opgenomen.
  • Voeg vervolgens de bloem, de kaneel, de gemberpoeder en het zout toe. Als je een keukenmachine gebruikt, zorg dan dat je het opzetstukje veranderd door een deeghaak, want het gaat een nogal vast deeg worden. Je kunt het laatste stukje eventueel ook met je handen kneden. Zorg dat je het deeg goed kneed zodat alle ingrediënten goed worden opgenomen.
  • Leg twee grote stukken vershoudfolie op het aanrecht en verdeel het deeg over deze twee stukken. Maak twee lange grote lappen van het deeg, vouw de folie dicht en leg de plakken een paar uur in de koelkast. Je kunt het deeg eventueel ook al een nacht van te voren maken.
  • Nadat het deeg is gekoeld, haal je hem uit de koelkast. Doe dit ongeveer een kwartiertje voordat je weer verder gaat, anders is het deeg te hard en dan kun je er niets mee. Bestrooi je werkbank met bloem, rol het deeg uit en steek met koek stekers de koekjes uit. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verwarm de oven op 160 graden en bak de koekjes voor 15 minuten. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.
Trefwoord Gingerbread, Gingerbread Koekjes