Zet een bakje koud water klaar en leg hierin de blaadjes gelatine. Laat deze minimaal 5 minuten weken.
Klop de slagroom samen met de suiker stijf.
Klop in een andere kom de roomkaas los, zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Voeg dit vervolgens samen met de stijfgeklopte slagroom en roer dit goed door elkaar.
Voeg de gingerbread kruiden en de stroop toe en roer goed door elkaar. Proef of je het een voldoende gingerbread smaak vind hebben en voeg eventueel nog wat extra kruiden en of stroop toe.
Knijp de gelatine uit en los dit op in het hete water. Voeg dit toe aan het cheesecake mengsel. Roer goed door, totdat alles is opgenomen. Het zal er eerst wat gek uit zien, maar als je blijft roeren, komt het goed!
Doe dit in een spuitzak (zonder spuitmondje). Zet de glaasjes klaar, knip de spuitzak open en spuit het roomkaas mengsel bovenop de bodem. Je kunt dit ook gewoon met een lepel doen, maar dan is de kans groter dat het glaasje vies wordt. Heb je wat gemorst, probeer dit dan nu nog schoon te maken, als het mengsel straks is opgesteven, wordt dit lastiger.
Zet dit voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.