Ga terug
Warme Chocolademelk sticks - bakkenmetlisanne

Warme Chocolademelk Sticks

Wat is er nou meer winters dan warme chocolademelk? En hoe leuk is het om zelf warme chocolademelk sticks te maken? Roer ze door de warme melk, voeg eventueel nog een schepje cacaopoeder toe en je warme chocolademelk is klaar!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Opstijven 1 uur
Gang Tussendoortje
Porties 10 stuks

Equipment

  • Mini cupcake vormpjes
  • Mini cupcake bakvorm
  • Of mini shot glaasjes (Wegwerp)
  • Ijslollystokjes
  • Kook thermometer
  • Spuitzak

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram Chocolade Melk of puur, naar keuze
  • Sprinkels Naar keuze

Instructies
 

Chocoladesticks maken

  • Smelt 3/4 van de chocolade au bain marie. Roer dit goed door, tot alles gesmolten is
  • Haal de kom van de pan met water af en roer de overige chocolade door het mengsel heen. Roer dit goed door, totdat alles is gesmolten? Smelt het niet? Zet eventueel nog een paar seconden terug op de pan en roer goed door.
  • Laat de chocolade afkoelen tot een temperatuur van 31 graden.
  • Zet de mini cupcake vormpjes klaar in de bakvorm, of zet de shotglaasjes klaar. Doe de chocolade in een spuitzak en vul de vormpjes
  • Verdeel de sprinkels naar keuze over de chocolade
  • Dip het ijslollystokje in het midden van de chocolade. Laat het vervolgens een uur opstijven.

Warme Chocolademelk maken

  • Doe warme melk in een mok en roer hier een chocoladestokje door, zodat de chocolade smelt. Als je mini shotglaasjes hebt gebruikt, is een voldoende, gebruik er anders twee (afhankelijk van hoe groot je mok is, probeer en kijk hoeveel genoeg is)
  • Hou je van een diepere cacao smaak? Voeg nog een klein schepje cacao toe
Trefwoord Chocolade, Warme Chocolademelk, Winter