Ga terug
Zelfgemaakte Pitabroodjes

Zelfgemaakte pitabroodjes

Wist je dat het zelf maken van pitabroodjes heel eenvoudig is? Voortaan geniet jij altijd van zelfgemaakte pitabroodjes!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Rijzen 55 minuten
Totale tijd 1 uur 22 minuten
Porties 6 stuks

Equipment

  • Keukenmachine met deeghaken

Ingrediƫnten
  

  • 160 ml melk op kamertemperatuur
  • 80 ml water op kamertemperatuur
  • 5 gram suiker
  • 30 ml olijfolie + extra om kom in te vetten
  • 10 gram gedroogde gist
  • 320 gram patentbloem
  • 5 gram zout
  • 5 gram tijm

Instructies
 

  • Mix in een kommetje de melk, het water, de suiker, de 30 ml olijfolie en de gist. Roer dit goed door elkaar en laat dit even vijf minuten staan.
  • Mix vervolgens in een andere kom de bloem samen met het zout en de tijm. Voeg hier in etappes het gistmengsel aan toe. Roer het steeds goed door totdat al het vocht is opgenomen. Herhaal dit totdat heel het gistmengsel is toegevoegd.
  • Mix het deeg vervolgens voor minimaal 5 minuten, totdat je een samenhangend deeg hebt.
  • Vet een kom in met een dun laagje olie. Leg hier de bol deeg in. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg rijzen voor 40 minuten. Het deeg zal ongeveer verdubbelen in grootte.
  • Maak vervolgens 6 bolletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg hier de theedoek over en laat dit weer minimaal 15 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven op 220 graden en bak de broodjes voor 10-12 minuten totdat ze goudbruin zijn. Serveer met een Grieks gerecht zoals Souflaki of met Shoarma.