Ga terug
Pompoenen van Bladerdeeg

Pompoenen van bladerdeeg

Leuk je soep op met deze schattige pompoenen van bladerdeeg!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Soep
Porties 6 stuks

Equipment

  • Optioneel: uitsteker pompoen

Ingrediƫnten
  

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei optioneel

Instructies
 

  • Rol het verse bladerdeeg uit
  • Snij de pompoenen uit, 1 keer alleen de contouren en de tweede keer ook de ogen, neus en mond
  • Leg de hele pompoen neer, smeer deze in met wat water en leg hier de pompoen waarbij je het gezichtje hebt uitgesneden op. Herhaal dit 6x
  • Bestrijk de pompoenen met wat geklutst ei of wat plantaardige melk als je het vegan wilt houden. Dit zorgt ervoor dat het bruin kleurt in de oven.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bak de pompoenen 15-20 minuten