Ga terug
Slagroomslofjes

Mini slagroomslofjes

Leuke kleine slofjes met slagroom!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Koelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 6 stuks

Equipment

  • Spuitzak met rechthoekig spuitmondje
  • Mini sloffenringen of kanoringen

Ingrediƫnten
  

  • 90 gram boter op kamertemperatuur
  • Kwart + half losgeklopt ei
  • Snufje zout
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 140 gram bloem
  • 2 gram bakpoeder
  • 125 gram amandelspijs
  • 250 gram slagroom
  • 2 eetlepels suiker

Instructies
 

  • Mix een kwart van een losgeklopt ei met de suiker, boter en zout. Zorg dat het een glad mengsel wordt. Vervolgens kun je de bloem en de bakpoeder toevoegen. Kneed dit vervolgens tot een stevig deeg. Als het een stevig deeg is, verpak het deeg dan in een stuk vershoudfolie. Bewaar dit minimaal een uur in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dik. Steek vervolgens met de sloffenringen de vorm uit. Bak het eventueel in 2 keer als je niet genoeg ringen hebt, maar ga het niet proberen zonder de ring. Het werkt niet. (been there, done that :P )
  • Mix de amandelspijs met een half losgeklopt ei. Dit kun je vervolgens verdelen over het deeg. Het mooiste is om hiervoor een spuitzak te gebruiken, maar het verdelen met de hand en een lepeltje kan natuurlijk ook.
  • Bak dit vervolgens 20 minuten op 180 graden totdat hij goudbruin is. Laat de bodems dan volledig afkoelen.
  • Klop de slagroom samen met de suiker stijf, vul een spuitzak met een rechthoekig spuitmondje en spuit de slagroom op. Versier met sprinkels of met fruit.