Ga terug
Pompoen Cheesecake Truffels - bakkenmetlisanne

Pompoen Truffels met roomkaas

Hoe schattig zijn deze Pompoen Truffels met roomkaas? Heerlijk zoet en in de vorm van een echte pompoen!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Opstijven 2 uur
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 20 stuks

Equipment

  • Bakpapier
  • Bord of dienblad dat in de koelkast past
  • Pan met goede anti aanbaklaag
  • Spatel
  • Satéprikker

Ingrediënten
  

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 120 gram naturel roomkaas
  • 120 gram witte chocolade
  • 15 gram Roomboter
  • 120 gram pompoen puree* uit blik of koop 400 gram pompoenblokjes
  • 1 theelepel pumpkin spice kruiden *
  • 50 gram maria biscuitjes
  • kleurstof oranje of geel en rood
  • Chocolate chips
  • 4 eetlepels Suiker
  • 2 theelepels Kaneel

Instructies
 

Pompoen puree

  • Als je de pompoen puree nog moet maken, begin hier dan mee. Kook de pompoen stukjes ongeveer 5 minuten in flink wat water met een snufje zout. Giet het af, laat het wat afkoelen en pureer de stukjes pompoen of hak ze fijn in een food processor.

Truffels

  • Doe de boter, de pompoen puree, de roomkaas, de pumpkin spice kruiden en de gecondenseerde melk in een pan met een goede anti aanbaklaag. Ik heb een grote hapjespan genomen, maar een kookpan kan ook, zolang je een goede anti-aanbak laag hebt. Melk kan nog wel eens aanbranden als je niet op let en dan sta je een half uurtje te schrobben..
  • Zet het vuur aan en mix alle ingrediënten. Roer goed door totdat het een dikker mengsel wordt.
  • Breek de witte chocolade in stukjes en verkruimel de maria biscuitjes. Voeg dit toe aan het pompoen roomkaas mengsel en roer goed door. Het mengsel moet indikken en zal wat los van de pan komen. Laat het liever iets te dik worden dan te dun. Voeg als laatste de kleurstof toe. Dit is optioneel, het is al redelijk oranje, maar voor een echte oranje kleur kun je dit nog toevoegen.
  • Bedek een bord of dienblad met bakpapier en stort hier het mengsel op. Druk het plat, laat het wat afkoelen en zet het voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Maak balletjes van ongeveer een eetlepel van het mengsel en rol deze balletjes door de kaneelsuiker
  • Maak met een satéprikker de traditionele pompoen 'inkepingen'. Druk het balletje eventueel nog wat terug in de ronde vorm als hij is vervormd.
  • Voeg een chocolate chip toe bovenop de mini pompoen als steeltje.

Notities

* Het recept voor pumpkin spice kruiden vind je hier 
Trefwoord Cheesecake, Pumpkin Spice, Pompoen, Pumpkin, Truffel