Mix in een grote kom de bloem met de suiker, de gist en het zout. Zodra dit goed is gemengd kun je het lauwwarme water en de olie toevoegen. Kneed dit totdat het een stevig deeg is en je er een vliesje van kunt trekken. Dit kan wel 10 minuten duren.. Dit kun je doen met de keukenmachine of met de hand. Het deeg blijft wat plakkerig, dat klopt.
Laat het deeg vervolgens minimaal een uur rijzen in een met een theedoek afgedekte kom, het deeg zal verdubbelen in hoeveelheid
Als het deeg goed is gerezen, dan kun je het op de bakplaat leggen en vormen tot een rond of langwerpig brood of je kunt er 8 kleine broodjes van maken van ongeveer 80 gram per stuk.
Bestrijk de bovenkant van het brood of de broodjes met olijfolie. Pers vervolgens de knoflook uit en snijdt de cherrytomaatjes en mozzarella doormidden. Je kunt het brood/ de broodjes vervolgens naar eigen inzicht met de kruiden, tomaatjes en mozzarella garneren.
Laat het gevormde brood of de broodjes opnieuw een half uur tot een uur rijzen onder een schone theedoek. Vlak voor het afbakken druk je met je vinger wat gaten in het deeg, zodat hij er echt als een typische focaccia uit ziet*
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de broodjes voor 15-20 minuten op 200 graden. 20 minuten voor een groot brood of 15 minuten voor kleine broodjes.
Notities
* Dit ben ik overigens vergeten, maakt hem misschien iets minder mooi, niet minder lekker!