Ga terug
Zelf chocolade ijs maken met pistache

Pistache Chocolade Ijs zonder ijsmachine

Dit heerlijke pistache chocolade ijs maak je zonder ijsmachine!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Bevriezen 6 uur
Gang Dessert
Porties 8 porties

Equipment

  • Ruimte in de vriezer
  • Een afsluitbare bak die in de vriezer kan
  • Keukenmachine met garde

Ingrediƫnten
  

  • 300 ml slagroom
  • 75 gr suiker
  • 80 gr eigeel of 3 dooiers en 1 heel ei
  • 30 gr eiwit
  • 100 gr pure of melk chocolade
  • 50 gram pistachenootjes + iets extra ter garnering

Instructies
 

  • Klop de slagroom met de helft van de suiker stijf. Klop de eigeel en eiwit los met de rest van de suiker. Verwarm dit au bain marie en klop schuimig. Blijf goed doorroeren terwijl je het verwarmt, anders heb je kans op roerei. Laat even afkoelen.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en laat dit ook afkoelen.
  • Spatel de slagroom en eieren door elkaar. Als laatste spatel je de chocolade erdoor. Laat dit even staan.
  • Hak de pistachenootjes in de keukenmachine fijn. Ik hou zelf niet van te grote stukjes in mijn ijs, dus heb het redelijk fijn gehakt, maar hoe klein je ze wil hebben kun je zelf bepalen. Roer 3/4 door het ijs heen. Proef of het goed op smaak is en voeg eventueel nog wat extra pistache toe.
  • Roer als laatste een snufje zout door je ijsmengsel heen. Dit klinkt misschien gek, maar zorgt ervoor dat de smaken meer in balans zijn.
  • Zet het voor minimaal 6 uur in de vriezer. Haal het een kwartiertje voor je het wil gebruiken uit de vriezer zodat het op temperatuur kan komen.
Trefwoord Dessert, Pistache, Ijs, Chocoladeijs