Smelt de chocolade au bain marie en zet even apart
Smelt de roomboter in de magnetron of in een pannetje
Klop de eieren luchtig, totdat ze wit/beige kleuren. Voeg vervolgens de donkere basterdsuiker toe en ga door met mixen tot er een dikke, glanzende massa ontstaat
Voeg de chocolade en de roomboter toe aan het ei/suiker mengsel en roer dit goed door. Zeef het bloem en het bakpoeder en voeg dit toe. Schep alles door elkaar (niet met de keukenmachine, maar met een spatel)
Verdeel het bakpapier over de bodem van de bakvorm. Stort hier 3/4 van het browniemengsel in.
Mix de roomkaas samen met de witte basterdsuiker. Voeg dit, samen met het overgebleven browniemengsel, toe aan de bakvorm. Mix dit door elkaar met een satéprikker of een lepel. Creëer een leuk patroontje!
Verwarm de oven voor op 165 graden en bak de brownie voor ongeveer 35 - 40 minuten. De brownie kwam er bij mij erg wiebelig uit, maar na het opstijven was hij perfect!