Ga terug
Brownie met roomkaas topping

Brownies met Roomkaas Topping

Heerlijke traditionele brownies met een topping van roomkaas
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Afkoelen 4 uur
Totale tijd 4 uur 55 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 16 stukjes

Equipment

  • Bakblik 20x20cm
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 400 gram pure chocolade minimaal 70%
  • 250 gram boter
  • 250 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 80 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 200 gram zuivelspread
  • 80 gram witte basterdsuiker

Instructies
 

  • Smelt de chocolade au bain marie en zet even apart
  • Smelt de roomboter in de magnetron of in een pannetje
  • Klop de eieren luchtig, totdat ze wit/beige kleuren. Voeg vervolgens de donkere basterdsuiker toe en ga door met mixen tot er een dikke, glanzende massa ontstaat
  • Voeg de chocolade en de roomboter toe aan het ei/suiker mengsel en roer dit goed door. Zeef het bloem en het bakpoeder en voeg dit toe. Schep alles door elkaar (niet met de keukenmachine, maar met een spatel)
  • Verdeel het bakpapier over de bodem van de bakvorm. Stort hier 3/4 van het browniemengsel in.
  • Mix de roomkaas samen met de witte basterdsuiker. Voeg dit, samen met het overgebleven browniemengsel, toe aan de bakvorm. Mix dit door elkaar met een satéprikker of een lepel. Creëer een leuk patroontje!
  • Verwarm de oven voor op 165 graden en bak de brownie voor ongeveer 35 - 40 minuten. De brownie kwam er bij mij erg wiebelig uit, maar na het opstijven was hij perfect!