Ga terug
marmercake met tijgerprint

Marmercake

Dit is niet zomaar een cake, als je hem doorsnijdt, komt er een leuk panterprintje naar voren!

Equipment

  • Cakevorm 25 cm
  • Bakpapier
  • 2 Spuitzakken

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • Mespuntje zout
  • 200 gr bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • Theelepel cacaopoeder
  • Zwarte kleurstof

Instructies
 

  • Mix de suiker en vanillesuiker met de boter tot een romig mengsel.
  • Voeg hier een voor een de eieren aan toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei helemaal is opgenomen.
  • Klop dit ongeveer 5 minuten op een hoge stand tot een romig en luchtig mengsel.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel dit door het beslag heen. Vouw het beslag steeds dicht totdat alles is opgenomen.
  • Verdeel het beslag over drie kommetjes, 1 met ongeveer de helft van het beslag en twee bakjes met een kwart.
  • De bakjes waar een kwart van het beslag in zit, ga je kleuren. Voeg een theelepel cacaopoeder toe en roer dit door. Kijk of het bruin genoeg wordt en voeg eventueel nog een theelepel toe, tot het de juiste kleur heeft. Voor de zwarte gebruik je kleurstof. Mix dit goed door tot je de gewenste kleur hebt bereikt.
  • Doe het bruine en zwarte beslag in een spuitzak en spuit er een puntje vanaf. Vul eerst de cakevorm met bakpapier zodat je de cake er na het bakken zo uit haalt.
  • Begin met een laagje van het witte/gele beslag. Bedek hier de gehele bodem mee. Spuit met een spuitzak banen van het zwarte en bruine beslag en bedek dit weer met het witte/gele. Herhaal dit tot al het beslag op is.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de cake voor 60-75 minuten tot hij gaar is.