Ga terug
Snickerdoodle kaneelkoekjes

Snickerdoodle kaneelkoekjes

Heerlijke snickerdoodle kaneelkoekjes! Deze Amerikaanse koekjes zijn heerlijk zacht en zoet!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Afkoelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 20 koekjes

Ingrediƫnten
  

Koekjes

  • 225 gram boter
  • 175 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 2 theelepels vanille extract
  • 350 gram bloem
  • 10 gram maizena
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel

Topping

  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eetlepel kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Mix de boter met de suiker totdat alle suiker is opgenomen.
  • Voeg het ei, de eidooier en de vanille toe. Mix dit goed door op de hoogste stand.
  • Voeg de bloem, maizena, bakpoeder en kaneel toe aan het boter mengsel en mix dit tot alles is opgenomen.
  • Mix de 3 eetlepels kristalsuiker met de eetlepel kaneel en doe dit op een bord.
  • Maak balletjes van het deeg van ongeveer 40 gram (dan zijn ze ongeveer even groot) en rol deze door de kaneelsuiker. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Je hoeft ze niet plat te drukken, de balletjes lopen vanzelf uit tot mooie ronde koekjes in de oven.
  • Bak ze tussen de 7 en 9 minuten tot ze gaar zijn. Ze zijn zacht als ze uit de oven komen, dat klopt. Ze worden vanzelf harder als ze afkoelen.
Trefwoord Herfst, Snickerdoodle, Kaneelkoekjes