Ga terug
Appelstroop Kaneelkoekjes

Appelstroop koekjes

Dit koekje is eigenlijk een soort kruising tussen gingerbread, pepernoot en appeltaart . Ideale herfst smaken, dus perfect voor deze tijd van het jaar! Lekker onder een dekentje, met een kopje thee op de bank met deze koekjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Koelen van deeg 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 15 koekjes

Ingrediënten
  

  • 125 gram margarine of roomboter
  • 25 gram donker basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 40 gram appelstroop
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • 200 gram bloem
  • 5 eetlepels kaneelsuiker 5 eetlepels suiker gemengd met kaneel

Instructies
 

  • Mix de margarine, de donkere basterdsuiker, de kristalsuiker, de appelstroop, de kaneel en het zout door elkaar. Voeg de bloem toe, mix door en kneed vervolgens tot een deeg. Verpak het deeg in folie en laat een half uur rusten in de koelkast.
  • Rol kleine balletjes van het deeg. Rol elk balletje door de kaneelsuiker en leg op de bakplaat. Druk de balletjes met de palm van je hand een klein beetje in.
  • Verwarm de oven op 180 graden en bak de koekjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Haal ze voorzichtig van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster. Let op, ze zijn vrij zacht als je ze uit de oven haalt, schrik niet, ze harden nog uit!
Trefwoord Koekjes, Vegan, Appelstroop, Herfst koekjes, Appelstroop koekjes