Ga terug
Pumpkin Spice Cake

Pumpkin spice cake

Aan deze traditionele Hollandse cake zijn pumpkin spice kruiden toegevoegd. En nu hoor ik je denken: ‘hmm, pumpkin spice? Nog nooit van gehoord’. Pumpkin spice is gemaakt van kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, piment en kruidnagel. Een op en top herfstige combinatie. Krijg je al trek?
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 cake

Equipment

  • Bakvorm

Ingrediënten
  

Cake

  • 200 gram roomboter
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 180 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 1 1/2 eetlepel pumpkin spice kruiden zie rechts

Pumpkin Spice Kruiden

  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 1 theelepel kruidnagel

Instructies
 

  • Maak allereerst de pumpkin spice krijgen door alle kruiden met elkaar te mengen. Hiervan gebruiken we zometeen 1,5 eetlepel. De rest kun je bewaren in een afgesloten potje. Dit kun je net zo lang bewaren als dat de kruiden oorspronkelijk goed zijn (en dat is lang!)
  • Meng de boter samen met de suiker en de vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg vervolgens de eieren een voor een toe en zorg dat je het tot een luchtig mengsel klopt.
  • Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, het zout en de 1,5 eetlepel pumpkin spice kruiden toe en mix het goed door.
  • Als je wel stukjes appel wil toevoegen, schil dan de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. Spatel dit door het beslag heen.
  • Vet de cakevorm in of bekleed een cakevorm met bakpapier. Schep hier het cakebeslag in. Verwarm de oven op 180 graden en bak de cake voor 45-50 minuten totdat deze goudbruin en gaar is.
Trefwoord Cake, Herfst, Pumkin Spice