Ga terug
Eetbaar Koekjesdeeg

Eetbaar Koekjesdeeg

Eet jij tijdens het bakken van koekjes ook altijd al het deeg al op? Maak dan eetbaar koekjesdeeg!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 Bakje vol

Ingrediënten
  

  • 75 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram bloem
  • Snufje zout
  • 1 theelepel vanille extract of vanillepasta
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 30 gram donkere basterdsuiker
  • 20 ml melk
  • 100 gram chocolate chips

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, verdeel de bloem over een bakvorm en bak dit voor 5 minuten op 180 graden, zodat de bloem gaart. In rauwe bloem kunnen namelijk veel bacteriën zitten, die wil je er wel uit hebben! Laat de bloem vervolgens afkoelen.
  • Mix de boter samen met de witte en donkere basterdsuiker tot een romig mengsel. Voeg hier de melk, de vanillepasta/extract en het zout aan toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Als laatste voeg je de bloem toe. Kneed het deeg met je handen tot een geheel. Als laatste voeg je de chocolate chips toe. Kneed het deeg tot een bal.
  • Als de boter bij het kneden heel zacht is geworden, kun je de cookie dough nog even in de koelkast zetten om op te stijven. Maar ik snap het als je die verleiding niet kunt weerstaan 😉
Trefwoord Koekjes, Cookie Dough, Koekjesdeeg