Ga terug
Cookie Dough Kwarktaart

Cookie Dough Kwarktaart

Cookie Dough Kwarktaart, een heerlijke kwarktaart met bodem van digestive koekjes en eetbaar cookie dough bovenop
Voorbereidingstijd 30 minuten
Opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 stukjes

Equipment

  • Springvorm 20 of 22 cm

Ingrediƫnten
  

  • 1 keer het recept voor Cookie Dough
  • 450 gram magere kwark
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 7 baadjes gelatine
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 zakje vanillesuiker bourbon vanille
  • 80 gram gesmolten boter
  • 300 gram digestive koekjes

Instructies
 

  • Verkruimel de digestive koekjes in een keukenmachine of met de hand. Smelt ondertussen de boter en mix dit met de gekruimelde koekjes.
  • Bekleed de springvorm met het bakpapier op de bodem en verdeel hier de gekruimelde koekjes over. Zet dit in de koelkast terwijl je de kwark-laag maakt.
  • Laat de gelatine weken in een bakje koud water voor 10 tot 15 minuten. Klop de slagroom totdat deze bijna stijf is, voeg vervolgens de suiker en vanillesuiker toe.
  • Klop in een aparte kom de kwark los en voeg ook deze toe aan de slagroom. Proef of je de smaak zoet genoeg vind, zo niet, voeg eventueel nog wat suiker toe.
  • Verwarm 100 ml melk in een pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg dit een voor een toe aan de melk. Roer dit door de melk heen totdat het volledig is opgelost. Voeg dit toe aan het kwarkmengsel en roer dit goed door elkaar.
  • Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Verdeel als de kwarktaart is opgesteven de cookie dough in stukjes over de kwarktaart heen.
Trefwoord Kwarktaart, Cookie Dough