Ga terug
Peren in Bladerdeeg Jasje

Peren in bladerdeeg jasje

Deze peren in bladerdeeg jasje zijn zo leuk! Ze zien er uit als kleine gebakjes, maar het is onwijs gemakkelijk om ze te maken!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Dessert

Equipment

  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 3 peren niet te rijp, dan worden ze te zacht
  • 1 rol vers bladerdeeg op rol
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel

Instructies
 

  • Rol het bladerdeeg uit en snijdt de vormen van de peren uit. Ik heb hem aan alle randen ongeveer een centimeter groter gemaakt dan de ‘échte’ peer en heb aan het takje wat blaadjes gemaakt. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Mix de suiker samen met de kaneel zodat je je eigen kaneelsuiker hebt. Bestrijk alle bladerdeeg peren nu met water en strooi hier wat van de kaneelsuiker op.
  • Schil de peren, snijd deze doormidden en verwijder het klokhuis. Leg steeds een halve peer op de bladerdeeg peren en strooi ook hier nog wat kaneelsuiker overheen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de peren voor 15-20 minuten totdat het bladerdeeg goudbruin kleurt.
Trefwoord Dessert, Peren, Herfst