Ga terug
Perzik Crumble taartjes

Perzik Crumble taartjes

Het taartje is opgebouwd door een laagje shortbread, een laag perzik, een laag Italiaans meringue schuim en afgetopt met een heerlijke crumble met yoghurtglazuur.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Tussendoortje

Equipment

  • Bakvorm 20x20
  • Suikerthermometer

Ingrediënten
  

Shortbread laag

  • 160 gram bloem
  • 60 gram poedersuiker
  • Snufje zout
  • 150 gram boter

Perzik laag

  • 1 blik perziken
  • 35 gram suiker
  • 45 gram bloem

Italiaanse Meringue

  • 50 gram eiwit
  • 100 gram suiker
  • 30 gram water

Crumble laag

  • 100 gram bloem
  • 30 gram amandelmeel
  • 40 gram suiker
  • 75 gram koude boter
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eetlepels yoghurt

Instructies
 

  • Smelt de 150 gram boter voor de shortbreadlaag en mix dit samen met de bloem, het zout en de poedersuiker tot een stevig deeg. Bedek een vierkante bakvorm (20×20) met bakpapier en leg hier het deeg overheen.
  • Verwarm de oven op 180 graden en bak de shortbread laag voor 15 minuten. Ga ondertussen aan de slag met de perziklaag
  • Snijd de perziken in kleine stukjes en maal ze fijn in de blender of met een staafmixer. Mix dit samen met de bloem en het suiker tot een glad mengsel.
  • Stort dit bovenop de shortbreadlaag en bak dit nogmaals. Nu voor 45 minuten op 180 graden. Laat dit vervolgens volledig afkoelen.
  • Maak nu de Italiaanse Meringue. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom.
  • Verwarm ondertussen de suiker samen met het water tot 121 graden. Roer hier niet in terwijl het verwarmt! Zet de mixer weer aan op een zachte stand zodra je op 119 graden dit, voeg zodra het suikerwater 121 graden is, dit in een gelijke straal toe een het eiwit en klop dit nog 10 minuten op de hoogste stand totdat het eiwit is afgekoeld.
  • Maak ondertussen de crumble door de koude boter in stukjes te snijden. Mix dit samen met de bloem, het amandelmeel en de suiker tot een kruimelig mengsel. Bak dit in de oven op 180 graden voor 20 minuten totdat het gaar is. Laat ook dit volledig afkoelen.
  • Bouw nu het taartje op, bovenop de perziklaag voeg je de Italiaanse meringue op en hierboven op de crumble. Maak als laatste de yoghurt glazuur door de poedersuiker, de yoghurt en de vanille te mengen. Verdeel dit over de crumble.
Trefwoord Italiaanse Meringue, Perzik, Taartje