Maak allereerst de lemon curd volgens het recept en laat dit volledig afkoelen.
Mix voor de bodem de bloem samen met de witte basterdsuiker en het zout door elkaar. Snij de boter in kleine stukjes en voeg dit samen met het halve ei toe aan de bloem.
Kneed dit met je handen tot een stevig deeg en vorm hier een vol van. Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
Vet de bakvorm in met boter en bloem. Rol op je werkblad de deegbol uit totdat deze groter is dan je bakvorm. Verplaats het deeg en leg deze over de bakvorm heen. Snijd de randjes indien nodig bij.
Verkreukel een stuk bakpapier en leg dit over de bodem heen. Leg hier al je bakbonen in. Zorg dat alles bedekt is, zodat het niet kan uitzetten.
Bak dit voor 15 minuten op 180 graden. Verwijder vervolgens de bakbonen en het bakpapier en bak dit nog eens 15 minuten.
Als de taartbodem volledig is afgekoeld, verdeel je de lemon curd over de bodem heen.
Maak nu de Italiaanse Meringue. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Verwarm ondertussen de suiker samen met het water tot 121 graden. Roer hier niet in terwijl het verwarmt!
Zet de mixer weer aan op een zachte stand zodra je op 119 graden zit, voeg zodra het suikerwater 121 graden is, dit in een gelijke straal toe een het eiwit en klop dit nog 10 minuten op de hoogste stand totdat het eiwit is afgekoeld.
Doe de meringue in een spuitzak met spuitmondje naar keuze en versier de taart naar hoe je het graag wil!