Ga terug
Pannenkoeken

Pannenkoeken

Echte Nederlandse pannenkoeken, wie is er nou niet mee opgegroeid? En nu maak je ze niet meer uit een pakje, maar helemaal zelf!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 10 stuks

Ingrediƫnten
  

  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 250 gram bloem
  • Snufje zout
  • Boter of Margarine om in te bakken

Instructies
 

  • Mix de bloem met het zout, de eieren en de helft van de melk. Mix dit met een garde of mixer tot een glad beslag. Voeg hier vervolgens de rest van de melk aan toe. Mix dit opnieuw totdat het een mooi dun beslag wordt.
  • Verwarm een koekenpan en laat hier de boter/margarine in smelten. Zorg dat de pan goed warm is. De reden waardoor de meeste mensen de eerste pannenkoek laten mislukken, is doordat ze het beslag in een nog niet volledig opgewarmde pan doen. Zorg er ook voor dat het vuur niet te hoog staat, niemand wil zwarte pannenkoeken
  • Giet het beslag in de pan (+/- 1 soeplepel) en draai de pan op en neer zodat het beslag over de gehele pan is verdeeld.
  • Bak de pannenkoek ongeveer 2 minuten per kant, tussendoor draai je hem om. Dit doe je wanneer de bovenkant droog is. Leg de pannenkoek op en bord zodra hij klaar is.
  • Om hem warm te houden kun je hem in een oven bewaren die is voorverwarmd op +/- 40 graden of leg een ander bord bovenop de pannenkoek. Bak vervolgens de rest van de pannenkoeken zoals bovenstaand.
Trefwoord Pannenkoek, Pannenkoeken, Pancakes