Ga terug
Pasen

Pasen Meringue Schuimpjes - Paashazen

Deze leuke paashazen zijn gemaakt van Franse Meringue. Heerlijke knapperige schuimpjes in paas thema!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 2 Bakplaten vol

Equipment

  • Vijf spuitzakken + spuitmondjes (kleine voor de oogjes, neus en oren)

Ingrediƫnten
  

  • 5 eiwitten =155 gram
  • 155 gram kristalsuiker
  • 155 gram poedersuiker
  • 12,5 gram maizena
  • Gel kleurstof rood geel, zwart, roze en groen

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat de kom die je gebruikt voor het stijf kloppen van je eiwitten goed schoon en vetvrij is, anders zullen de eiwitten niet stijf worden. Je kunt het beste na het schoonmaken er wat citroensap in doen en dit afnemen met een schoon stukje keukenrol. Zo ben je ervan verzekerd dat de kom vetvrij is! Breek dan de eieren boven een bakje voordat je deze in de kom giet. Mocht er wat eigeel bijkomen, dan hoef je niet ook alle andere eiwitten weg te gooien.
  • Klop de eiwitten samen met de kristalsuiker stijf. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden zonder dat er iets uit valt. Dit kan echt wel even duren!
  • Als de eiwitten stijfgeklopt zijn, voeg je de poedersuiker en de maizena toe. Roer dit door het schuim heen met een spatel. Roer niet te lang, een keer of 5/6 is voldoende. Zorg er wel voor dat alles door het mengsel is opgenomen.
  • Zet vier bakjes klaar en verdeel het schuim hier over. Laat ongeveer de helft in de kom zitten voor het witte schuim voor de konijntjes.
  • De inhoud van een bakje maak je roze, eentje zwart, eentje groen en voor oranje mix maak je het schuim eerst geel en vervolgens voeg je steeds een klein beetje rood toe.
  • Leg 5 spuitzakken met spuitmondjes klaar en voeg het schuim hier aan toe.
  • Leg een bakplaat klaar en spuit met de witte spuitzak een klein beetje schuim in de bovenhoeken. Hier kun je het bakpapier aan vastmaken zodat het stevig ligt.
  • Spuit nu het schuim op. Begin met het hoofdje en de oren en herhaal dit tot de bakplaat vol is. Vervolgens spuit je met roze het neusje en de oren. Met zwart maak je de oogjes en het mondje.
  • Verwarm de oven voor op 100 graden en bak de meringue voor ongeveer 60-75 minuten. Ze zijn klaar als ze mooi hard zijn geworden, ze blijven aan de binnenkant iets zachter.

Notities

Tip: je kunt ook pakjes eiwit kopen bij onder andere Jumbo van het merk Eggstra.
Trefwoord Franse Meringue, Meringue, Pasen, Feestdagen