Begin met de cakelaag, mix de suiker en vanillesuiker samen met de boter tot een romig mengsel. Voeg hier de eieren één voor één aan toe.
Voeg als laatste het bakmeel en het zout toe en mix totdat je een romig mengsel hebt waarin alle ingrediënten zijn opgenomen.
Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier of vet in met boter en stort hier de cakelaag in.
Vervolgens gaan we aan de slag met de custard laag. Klop het halve ei met de suiker los in een kom en voeg hier 50 ml melk en de custardpoeder aan toe, zorg dat je dit goed doorroert.
Breng in een pannetje de overige melk aan de kook. Zodra het kookt, kun je dit toevoegen aan de kom met ei, suiker en custardpoeder. Roer dit goed door terwijl je het er in giet, je wil niet dat het ei gaat stollen en je roerei krijgt. Vervolgens kun je dit terug in de pan gieten en breng het weer aan de kook. Het mengsel wordt nu vanzelf dikker. Uiteindelijk moet het de dikte hebben dat tussen vla en pudding in zit. Laat dit even in de pan afkoelen terwijl je de koek crumble maakt.
Snijd de koude boter in kleine stukjes, voeg hier de suiker en bloem aan toe. Verkruimel dit met je vingers totdat de boter is verdeelt door de bloem/suiker.
Voeg vervolgens de custard toe op de cakelaag. Hier verdeel je de crumble bovenop.
Verwarm de oven voor op 160 graden en bak 35-40 minuten totdat de cake gaar is.